Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
15.04.2025
Порядок видачі міжнародних сертифікатів

Для експорту продукції власного виробництва оператори ринку мають дотримуватись вимог країни призначення. Підтвердженням цього є міжнародний сертифікат, який видають державні інспектори, державні ветеринарні інспектори або уповноважені особи.

Облік осіб, уповноважених на видачу міжнародних сертифікатів, ведуть територіальні органи Держпродспоживслужби в областях. Відповідний перелік оприлюднюється на їх офіційних вебпорталах.

Порядок видачі міжнародних сертифікатів та інших документів, які вимагаються законодавством країни призначення, для вантажів з харчовими продуктами, затверджено наказом Мінагрополітики від 26.07.2024 № 2252.

Детальніше про порядок видачі міжнародних сертифікатів – в наочних матеріалах, розроблених Мінагрополітики спільно з європейським проєктом EU4SaferFood.

 

Джерело: Держпродспоживслужба