Підприємство планує впровадити додатковий контроль під час вимкнення електроенергії, а саме: додатковий моніторинг холодильників. Цікавить інформація, науково підтверджена, щодо температурних режимів повітря і часу зберігання продуктів, що швидко псуються (м'ясо, риба, молочка). Держпродспоживслужба надає інформацію, що не підлягають подальшій реалізації продукти, що швидко псуються, якщо вони зберігалися в холодильнику за температури вище 15 °C протягом 4 год або більше. Можливо додатково вимірювати температуру самого продукту (поверхню чи в товщі)? Яке оптимальне співвідношення температури й часу? Яким документом можна керуватися?
Дуже актуальним є питання щодо зберігання харчових продуктів в умовах повномасштабної війни та збройної агресії росії. В Україні тривають віялові та аварійні відключення електроенергії. І тому відповідно до системи безпечності харчових продуктів на підприємстві повинен бути розроблений план…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу