Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Готується до випуску енергетичний напій (шот) місткістю 60 мл із високим вмістом кофеїну (150 мг (mg)/60 мл (ml)) й таким вмістом вітамінів на 60 мл (ml) напою: ніацин (В3) – 4,75 мг (mg) (% від референсних величин споживання – 29,7); вітамін В5 (пантотенат кальцію) – 2,99 мг (mg) (% від референсних величин споживання – 49,8); вітамін В6 (піридоксин гідрохлорид) – 0,70 мг (mg) (% від референсних величин споживання – 50); вітамін В9 (фолієва кислота) – 0,08 мг (mg) (% від референсних величин споживання – 40). Вміст таурину – 480 мг (mg)/60 мл (ml), L-карнітину – 6 мг (mg)/60 мл (ml). Які застереження потрібні для такого напою та рекомендації із вживання? 

На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»

Щодо маркування вмісту вітамінів 

Основним законодавчим документом щодо маркування інгредієнтів та харчових продуктів є Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – Закон), відповідно до статті 1 якого:

«поживна речовина – одна з речовин (білки, вуглеводи, жири,…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ