Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Події
07.06.2025
Всесвітній день безпечності харчових продуктів

Сьогодні відзначається Всесвітній день безпечності харчових продуктів. Ця дата була визначена Генеральною Асамблеєю ООН у грудні 2018 року і закріплена у резолюції A/RES/73/250.

Цей день покликаний нагадати, що відповідальний підхід до питань харчової безпечності є запорукою збереження здоров’я та профілактики захворювань, пов’язаних із харчуванням.

Безпека харчових продуктів важлива на всіх етапах від виробництва та збору врожаю, перероблення, зберігання, розподілу, аж до приготування та споживання їжі. Виробники й реалізатори продуктів харчування мають дотримуватися низки правил, щоб уникнути потенційно серйозних небезпек для здоров’я. В Україні засади державної політики в цьому питанні визначаються національним законодавством, гармонізованим з міжнародними стандартами Європейського Союзу.

В цей день закликаємо бути відповідальними виробниками, постачальниками, споживачами та всі разом працювати над питаннями безпечності харчових продуктів. Дотримуймось законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, впроваджуймо заходи, спрямовані на попередження, виявлення та зниження ризиків виникнення небезпек харчового походження, забезпечуймо належну якість продуктів і доступ до них для кожного!