Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Чи може виробник збільшити терміни придатності продукції у разі виробництва її за ДСТУ? Це мають бути затвердженні державою зміни до ДСТУ чи достатньо протоколів випробувань акредитованої лабораторії? Чи існують ще якісь варіанти?

На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»

Чи може виробник змінювати терміни придатності, якщо виготовляє продукцію за ДСТУ?

Якщо ДСТУ є обов'язковим (встановлює вимоги до безпеки чи здоров'я споживача):

  • ні, виробник не має права самостійно змінювати терміни придатності, навіть якщо в нього є протоколи випробувань;

  • у цьому випадку потрібна…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ