Чи може виробник збільшити терміни придатності продукції у разі виробництва її за ДСТУ? Це мають бути затвердженні державою зміни до ДСТУ чи достатньо протоколів випробувань акредитованої лабораторії? Чи існують ще якісь варіанти?

На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»
Чи може виробник змінювати терміни придатності, якщо виготовляє продукцію за ДСТУ?
Якщо ДСТУ є обов'язковим (встановлює вимоги до безпеки чи здоров'я споживача):
ні, виробник не має права самостійно змінювати терміни придатності, навіть якщо в нього є протоколи випробувань;
у цьому випадку потрібна…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу