Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
15.08.2025
Захист харчової продукції: методи оцінювання вразливості системи
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)

Для ефективного захисту харчової продукції у міжнародній практиці застосовують різні методи оцінювання вразливості. Найбільш дієвими з них є:

  • CARVER plus Shock, розроблений FDA (застосовний для Food Defense);

  • метод, розроблений SSAFE (застосовний для Food Fraud).

Важливо

FDA (англ. Food and Drug Administration – управління продовольством та медикаментами) – Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (США), що відповідає за регулювання та контроль за безпечністю:

  • харчових продуктів;

  • біологічно активних добавок;

  • ліків;

  • вакцин;

  • медичних приладів;

  • ветеринарної продукції;…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ