11.08.2022
Валідація та верифікація ефективності технологічних процесів на виробництві за принципами НАССР
Сергій Чорний,
кандидат ветеринарних наук, штатний аудитор ТОВ «ДКС Сертифік Україна»
Під час розробки і впровадження системи менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) на підприємстві та її функціонування превалююча кількість спеціалістів стикається з питаннями: «Що то таке валідація та верифікація? В чому між ними різниця? Як їх реалізувати та оформити?»
Аналіз нормотворчих актів
За Законом про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти валідація – перевірка і забезпечення об’єктивних доказів того, що план виконання дій будь-якого виду, у тому числі визначений нормативно-правовим актом, нормативним актом,…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу
На цю тему