Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
16.12.2025
Валідація та верифікація ефективності технологічних процесів на виробництві за принципами НАССР
Сергій Чорний,
кандидат ветеринарних наук, штатний аудитор ТОВ «ДКС Сертифік Україна»

Під час розробки, впровадження та подальшого функціонування системи менеджменту безпечності харчових продуктів (СМБХП) на підприємстві значна кількість спеціалістів стикається з типовими запитаннями: «Що таке валідація та верифікація? У чому між ними різниця? Як їх практично реалізувати та належно документально оформити?»

Аналіз нормотворчих актів

Відповідно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», валідація визначається як перевірка і забезпечення об’єктивних…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ