Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
22.11.2023
Небезпечні чинники пакування для харчової продукції в межах НАССР
Альона Васюта,
керівник служби якості ТОВ «Салекс Абсолют»

 

Згідно із Законом України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-XII пакувальний матеріал є об’єктом державної санітарно-епідеміологічної експертизи, оскільки може мати вплив на здоров’я людини.

 

Пакувальні матеріали для харчових продуктів складаються з різних матеріалів:

  • пластмаси;
  • паперу або картону;
  • металу;
  • скла;
  • адгезивів (клейких речовин);
  • спеціальних покриттів;
  • друкарських фарб.

 

У концепції НАССР пакувальні матеріали, призначені для контакту з харчовими продуктами, повинні аналізуватись на наявність…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ