22.11.2023
Небезпечні чинники пакування для харчової продукції в межах НАССР

Альона Хоменко,
керівник служби якості ТОВ «Салекс Абсолют»
Згідно із Законом України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-XII пакувальний матеріал є об’єктом державної санітарно-епідеміологічної експертизи, оскільки може мати вплив на здоров’я людини.
Пакувальні матеріали для харчових продуктів складаються з різних матеріалів:
- пластмаси;
- паперу або картону;
- металу;
- скла;
- адгезивів (клейких речовин);
- спеціальних покриттів;
- друкарських фарб.
У концепції НАССР пакувальні матеріали, призначені для контакту з харчовими продуктами, повинні аналізуватись на наявність…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу