21.07.2025
          Вимоги до безпечності виробництва та обігу продуктів з риби
                                  
              Христина Ковальчук,
                 кандидат технічних наук, доцент кафедри управління та експертизи товарів Львівського національного університету імені Івана Франка
              
Риба як свіжа, так і перероблена, на відкритому повітрі та за кімнатної температури надзвичайно швидко псується і стає непридатною до вживання.
Це зумовлено тим, що хімічні речовини, які містяться в рибі:
на свіжому повітрі надзвичайно швидко окислюються (з’являються неприємний смак та запах);
є поживним середовищем для розвитку різноманітних бактерій та інших одноклітинних організмів, які є збудниками різних інфекційних хвороб та харчових отруєнь людини.
Коментар експерта
Риба стає непридатною для вживання людиною не лише у разі неправильного її…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу
На цю тему
                              28.10.2025
                  Вилучення та відкликання невідповідної або потенційно небезпечної харчової продукції з ринку
                21.10.2025
                  Контроль за безпечністю харчової сировини