04.08.2023
Вимоги до безпечності виробництва та обігу продуктів з риби
Христина Ковальчук,
кандидат технічних наук, доцент кафедри управління та експертизи товарів Львівського національного університету імені Івана Франка
Риба як свіжа, так і перероблена, на відкритому повітрі та за кімнатної температури надзвичайно швидко псується і стає непридатною до вживання.
Це зумовлено тим, що хімічні речовини, які містяться в рибі:
- на свіжому повітрі надзвичайно швидко окислюються (з’являються неприємний смак та запах);
- є поживним середовищем для розвитку різноманітних бактерій та інших одноклітинних організмів, які є збудниками різних інфекційних хвороб та харчових отруєнь людини.
Коментар експерта
Риба стає непридатною для вживання людиною не лише у разі неправильного її…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу
На цю тему