Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
13.12.2024
Система VАССР для запобігання економічно мотивованому шахрайству з харчовими продуктами
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)

 

Шахрайство з харчовими продуктами, на жаль, навряд чи колись буде повністю усунуто. Але організації важливо тримати це питання на контролі й вживати заходи, спрямовані на мінімізацію уразливості щодо шахрайства з харчовими продуктами шляхом скорочення можливостей для шахраїв.

З цією метою передусім слід визначити види фальсифікації харчових продуктів та їхні можливі причини й наслідки.

шахрайство

 

Ненавмисна фальсифікація

Ненавмисної фальсифікації можна цілком уникнути.

Алгоритм дій передбачає три етапи.

1. Впровадження системи мінімізації ризику закупівлі фальсифікованої сировини.

2. Перевірка актуальності

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ