13.12.2024
Система VАССР для запобігання економічно мотивованому шахрайству з харчовими продуктами
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)
Шахрайство з харчовими продуктами, на жаль, навряд чи колись буде повністю усунуто. Але організації важливо тримати це питання на контролі й вживати заходи, спрямовані на мінімізацію уразливості щодо шахрайства з харчовими продуктами шляхом скорочення можливостей для шахраїв.
З цією метою передусім слід визначити види фальсифікації харчових продуктів та їхні можливі причини й наслідки.
Ненавмисна фальсифікація
Ненавмисної фальсифікації можна цілком уникнути.
Алгоритм дій передбачає три етапи.
1. Впровадження системи мінімізації ризику закупівлі фальсифікованої сировини.
2. Перевірка актуальності…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу