Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
08.02.2023
Запобіжні заходи: визначення та реалізація
Альона Хоменко,
керівник служби якості ТОВ «Салекс Абсолют»

Метою запобіжних заходів (ЗЗ) є усунення причин потенційних невідповідностей для запобігання їхній появі.

Запобіжні заходи мають відповідати можливим наслідкам потенційних аварійних ситуацій. При цьому самих аварійних ситуацій може ще не бути, а може бути виявлена лише негативна тенденція в тій чи іншій сфері діяльності підприємства.

 

Досягнення мети забезпечується вирішенням певних завдань:

  • встановлення потенційних невідповідностей та їхніх причин;
  • оцінювання необхідності дій для запобігання появі невідповідностей;
  • визначення та реалізація потрібних дій;
  • записування результатів вжитих заходів;…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ