Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
03.06.2025
Безпечність харчових продуктів: обов’язкова інформація про сире молоко

Перелік обов’язкової інформації про харчовий продукт визначено статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Держпродспоживслужба нагадує, що оператор ринку молока та молочних продуктів, який вводить в обіг сире молоко, повинен розмістити на видному місці наступну інформацію:

  • назва господарства з виробництва молока, номер державної реєстрації та/або експлуатаційного дозволу, фактична адреса, номер телефону та адреса електронної пошти;

  • напис «Сире молоко, кип’ятити перед вживанням»;

  • напис «Вжити до (дата)». Зазначена тут дата повинна бути не пізніше, ніж через 3 дні після першого доїння сирого молока, яке вводиться в обіг;

  • напис «Зберігати за температури від 0 °C до 6 °C в захищеному від світла місці».

Зазначена інформація може надаватись також з використанням QR-коду.

Джерело: Держпродспоживслужба