
3 грудня набуває чинності наказ Мінагрополітики від 27.03.2025 № 1534, яким затверджено Гігієнічні вимоги до харчових казеїнів та казеїнатів.
Ці Вимоги застосовують до видів харчових казеїнів та казеїнатів, наведених у п. 2 Вимог, та їх сумішей, для забезпечення належної поінформованості споживачів через маркування та запобігання підприємницькій практиці, що вводить споживача в оману.
Зокрема, забороняється використовувати для харчових цілей харчові продукти, визначені в п. 2 Вимог, які не відповідають вимогам щодо максимально допустимого рівня окремих забруднюючих речовин та вмісту домішок. У випадку використання таких продуктів для інших цілей їх назви та маркування не повинні вводити споживача в оману щодо їх характеристик та призначення.