Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
28.11.2025
Набувають чинності Гігієнічні вимоги до харчових казеїнів та казеїнатів

3 грудня набуває чинності наказ Мінагрополітики від 27.03.2025 № 1534, яким затверджено Гігієнічні вимоги до харчових казеїнів та казеїнатів.

Ці Вимоги застосовують до видів харчових казеїнів та казеїнатів, наведених у п. 2 Вимог, та їх сумішей, для забезпечення належної поінформованості споживачів через маркування та запобігання підприємницькій практиці, що вводить споживача в оману.

Зокрема, забороняється використовувати для харчових цілей харчові продукти, визначені в п. 2 Вимог, які не відповідають вимогам щодо максимально допустимого рівня окремих забруднюючих речовин та вмісту домішок. У випадку використання таких продуктів для інших цілей їх назви та маркування не повинні вводити споживача в оману щодо їх характеристик та призначення.

Джерело: ЛІГА.Закон