Якими офіційними джерелами потрібно користуватися для визначення та перевірки показників поживної цінності харчових продуктів? Які національні чи міжнародні довідники показників поживної цінності вважаються офіційними та рекомендованими для використання в Україні? Чи існують державні бази даних, що містять стандартизовані значення поживної цінності? Яким чином користуватися такими даними у випадку відсутності аналітичних лабораторних вимірювань?
На сьогодні в Україні не існує жодного чинного нормативно-правового акта, який би офіційно затверджував єдині таблиці чи довідники щодо хімічного складу та енергетичної цінності конкретних харчових продуктів.
Довідка
Раніше така інформація містилася у Методиці визначення хімічного складу та…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу