Підприємство з виробництва хлібобулочних виробів перейшло на тендерну систему закупівель. Є перелік затвердженої основної сировини і є альтернативна сировина. Чи повинен склад інгредієнтів альтернативної сировини відповідати 100 % складу основної? Чи можливе відхилення у складі, який відсоток допускається? Якщо є відхилення, то як здійснювати позначення на маркуванні готового продукту? Серійний облік, процедура простежуваності ефективна.

По-перше, якщо підприємство працює згідно з тендером, то необхідно звернутися до умов договору та специфікації до продукції: чи допустимо використовувати альтернативну сировину.
По-друге, продукція підприємства повинна відповідати якомусь нормативному документу: ДСТУ або ТУ. В цих документах…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу