Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Підприємство з виробництва хлібобулочних виробів перейшло на тендерну систему закупівель. Є перелік затвердженої основної сировини і є альтернативна сировина. Чи повинен склад інгредієнтів альтернативної сировини відповідати 100 % складу основної? Чи можливе відхилення у складі, який відсоток допускається? Якщо є відхилення, то як здійснювати позначення на маркуванні готового продукту? Серійний облік, процедура простежуваності ефективна. 

На запитання відповідає
Аліна Ткаченко,
кандидат технічних наук, директор Навчально-наукового інституту денної освіти Полтавського університету економіки і торгівлі

По-перше, якщо підприємство працює згідно з тендером, то необхідно звернутися до умов договору та специфікації до продукції: чи допустимо використовувати альтернативну сировину. 

По-друге, продукція підприємства повинна відповідати якомусь нормативному документу: ДСТУ або ТУ. В цих документах…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ