Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Які вимоги щодо організації процесів для пекарні безглютенової випічки, зокрема: 

  1. Які загальні вимоги з приводу окремого цеху та розділення потоків.

  2. Яка періодичність підтвердження вмісту глютену в лабораторії, періодичність проведення змивів з контактних поверхонь. 

  3. Чи сировина для таких продуктів повинна бути сертифікованою? 

  4. Продукція із вмістом глютену до 20 мг/кг. Чи можна маркувати продукцію «Без глютену» без сертифікації? 

  5. Чи можна наносити логотип перекресленого колоска на пакування без проходження сертифікації за умов наявності лабораторного підтвердження? 

  6. Продукція із вмістом глютену від 20 до 100 мг/кг. Чи можна маркувати продукцію «З низьким вмістом глютену» без сертифікації? Чи підлягає такий вид продукції сертифікації й нанесенню логотипа перекресленого колоска? Що це за продукція? Чи може вона являти собою випічку, чи ця вимога може застосовуватись виключно для пшеничної продукції, яка буда спеціально оброблена для зниження вмісту глютену нижче 100 мг/кг, наприклад, пшеничний крохмаль? Які види спеціальної обробки передбачені для цієї групи продуктів? 

  7. Чи можна маркувати продукцію «Без глютену» пекарні, яка не сертифікована, продукція якої виготовляється в одній і тій же пекарні, де проводиться виготовлення глютенової продукції?

На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»

Визначення терміна

Глютен – білкова фракція пшениці, жита, ячменю, вівса або їхніх гібридних видів та похідних із них, що може спричиняти непереносність у людей, які її споживають, нерозчинна у воді та 0,5-­молярному розчині хлориду натрію.

Відповідно до п. 1 додатку 1 Закону України…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ