Які вимоги щодо організації процесів для пекарні безглютенової випічки, зокрема:
Які загальні вимоги з приводу окремого цеху та розділення потоків.
Яка періодичність підтвердження вмісту глютену в лабораторії, періодичність проведення змивів з контактних поверхонь.
Чи сировина для таких продуктів повинна бути сертифікованою?
Продукція із вмістом глютену до 20 мг/кг. Чи можна маркувати продукцію «Без глютену» без сертифікації?
Чи можна наносити логотип перекресленого колоска на пакування без проходження сертифікації за умов наявності лабораторного підтвердження?
Продукція із вмістом глютену від 20 до 100 мг/кг. Чи можна маркувати продукцію «З низьким вмістом глютену» без сертифікації? Чи підлягає такий вид продукції сертифікації й нанесенню логотипа перекресленого колоска? Що це за продукція? Чи може вона являти собою випічку, чи ця вимога може застосовуватись виключно для пшеничної продукції, яка буда спеціально оброблена для зниження вмісту глютену нижче 100 мг/кг, наприклад, пшеничний крохмаль? Які види спеціальної обробки передбачені для цієї групи продуктів?
Чи можна маркувати продукцію «Без глютену» пекарні, яка не сертифікована, продукція якої виготовляється в одній і тій же пекарні, де проводиться виготовлення глютенової продукції?

Визначення терміна
Глютен – білкова фракція пшениці, жита, ячменю, вівса або їхніх гібридних видів та похідних із них, що може спричиняти непереносність у людей, які її споживають, нерозчинна у воді та 0,5-молярному розчині хлориду натрію.
Відповідно до п. 1 додатку 1 Закону України…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу