Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
06.09.2021
Україна презентує свій досвід з трансформації системи харчування на саміті ООН з продовольчих систем

За останні 30-40 років українці відчули величезну трансформацію в системі харчування – від стандартизованого з лімітованим раціоном до усвідомлення того, що збалансоване харчування є важливим для кожної людини – і для дорослих, і дітей. Зміна підходів у системі харчування, в тому числі шкільного, є актуальним питанням для всього світу, і це одна з магістральних ініціатив Саміту ООН з продовольчих систем.

Про це зазначив заступник Міністра економіки України Тарас Качка під час публічного обговорення «Національний діалог. Трансформація продовольчих систем: український контекст», черговий етап якого відбувся сьогодні, 2 вересня.

Участь у обговоренні сьогоднішньої теми «Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України» взяли перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, заступниця Голови Держпродспоживслужби України Ольга Шевченко, експерти FAO UN, представники бізнесу та профільних громадських об’єднань.

Зокрема, учасники обговорили питання доступу до здорового харчування для всіх категорій населення, стійкого споживання, змін в гастрономічній культурі, зменшення втрат їжі та харчових відходів, безпечності харчових продуктів, відновлення HoReCa після пандемії тощо.

Цитата

«Я сподіваюся, що 23 вересня на Саміті ООН з продовольчих систем ми зможемо якісно представити свою позицію і той досвід, який у нас є, адже це також впливає на нашу торгівлю, на взаємодію з нашими партнерами і реалізацію різних ініціатив в Україні. Такі події, як майбутній Саміт, дозволяють нам в правильному напрямі розвиватися, покращувати сприйняття України в світі щодо того, який внесок ми робимо, щоб світ харчувався краще, достатньо і здоровіше», - підкреслив заступник Міністра Тарас Качка.

 

Довідка

Метою Національного діалогу є формування національного підходу до трансформації продовольчих систем, узгодженого з широким колом зацікавлених осіб – від профільних міністерств, міжнародних експертів до громадських асоціацій та бізнес-об’єднань. Зокрема, буде напрацьовано Національну доповідь, яка буде представлена на Саміті з продовольчих систем 23 вересня. Також буде розроблено відповідний план дій до вказаного документу.

Джерело: Міністерство економіки України