Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Які дії у разі аварії на ЗАЕС повинно провести підприємство для підтвердження того, що радіаційний фон продукту в нормі?

Чи буде достатнім проводити вхідний дозиметричний контроль сировини та вихідний радіаційний контроль готової продукції внутрішньою лабораторією?

Чи необхідно передавати взірці продукції на зовнішню незалежну лабораторію?

Чи, можливо, є якісь рекомендації Держпродспоживслужби, як діяти підприємству в такій ситуації (реалізація продукції в межах України)?

На запитання відповідає
Аліна Ткаченко,
кандидат технічних наук, директор Навчально-наукового інституту денної освіти Полтавського університету економіки і торгівлі

 

У разі вибуху на ЗАЕС та загрози радіації безпечними будуть ті продукти, які не контактувала з радіоактивними речовинами. Це продукти в герметичних контейнерах – банках, пляшках, коробках. Також безпечними будуть продукти, які знаходились у холодильнику чи морозильній камері.

Збирати та…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ