Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Стружка кокосова належить до сухофруктів чи горіхів?

На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харч. продуктів ПрАТ"Херсонський комбінат хлібопродуктів"

Довідка

Кокосова стружка – це продукт, який виготовляється з м’якоті кокоса, тобто кокосового горіха. Для виготовлення кокосової стружки м'якуш кокосового горішка очищають від шкірки та волокон, ріжуть на невеликі смужки або роблять стружку і випікають для досягнення золотисто-білого кольору. Для виготовлення кокосової стружки зазвичай використовуються різні методи сушки, такі як сонячна сушка або сушка в спеціальних печах за певних температур, щоб забезпечити оптимальний смак і текстуру.

Смак і текстура: кокосова стружка має виразний смак кокоса, який може бути ніжним і солодким. Текстура продукту може бути хрусткою або більш м’якою, залежно від того, як вона приготовлена.

Використання: кокосова стружка використовується в кулінарії як інгредієнт для приготування різноманітних страв і кондитерських виробів. Вона додає смак і текстуру багатьом стравам, таким як каррі, кокосові супи, пудинги, коктейлі, смузі, випічка, десерти та багато іншого.

Коментар експерта

Таким чином, за складом кокосова стружка – це горіх, а за способом виготовлення – сухофрукт, але переважну більшість продуктів класифікують за складом, тому буде цілком логічно кокосову стружку віднести до горіхів.

Доречно це прописати у технічній інформації на продукцію – у технічних умовах (ТУ) тощо та узгодити з відповідними контролюючими органами.