Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
03.08.2023
Мінінфраструктури відтермінувало запровадження обов’язкового використання е-ТТН

Мінінфраструктури ухвалило рішення про відтермінування запровадження обов'язкового використання е-ТТН – про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний.

Зазначене рішення ухвалено з урахуванням зворотного зв'язку від бізнесу та звернень представників сфери перевезень автомобільним транспортом, ритейлерів, аграріїв та бізнес-асоціацій щодо викликів, пов’язаних з переходом на обов'язкове використання е-ТТН.

 

Цитата

“Зважаючи на воєнний стан та умови, в яких зараз доводиться працювати, ми розуміємо, що бізнесу та провайдерам ЕДО треба більше часу на технічну підготовку та перелаштування своїх внутрішніх процесів для переходу на використання е-ТТН”, – зазначив Анатолій Комірний.

 

У поточному році використання е-ТТН здійснюватиметься на добровільних засадах.

Інформація щодо обов'язкового запровадження е-ТТН буде відома після узгодження термінів прийняття законопроєкту № 6534 «Про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт" щодо запровадження товарно-транспортної накладної в електронній формі».

 

Коментар експерта

Нагадуємо, що використання е-ТТН мало стати обов'язковим для всіх вантажних перевезень автомобільним транспортом з 1 серпня 2023 року.

Джерело: ЛІГА.Бізнес