Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
08.06.2021
МОЗ визначило максимально допустимі рівні вмісту хлорпірифосу та хлорпірифоc-метилу у сільгосппродукції та харчових продуктах

МОЗ наказом від 18.05.2021 № 960 затвердило максимально допустимі рівні (МДР) вмісту хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу у сільськогосподарській продукції та харчових продуктах в кількості 0,01 мг/кг (мг/л).

Встановлення вищевказаного обмеження дозволить обмежити ввезення до України продукції з підвищеним вмістом хлорпірифосу, а також дозволить експортувати якісну українську сільгосппродукцію до країн Європейського Союзу з урахуванням чинних в ЄС нормативних документів.

Також затверджено зміни до Гігієнічних нормативів і регламентів безпечного застосування пестицидів і агрохімікатів.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 03 червня 2021 р. за № 743/36365 та набирає чинності з 1 січня 2022 року.
 

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН