Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
11.12.2024
Забезпечення простежуваності сировини та продукції
Альона Васюта,
керівник служби якості ТОВ «Салекс Абсолют»

Принцип простежуваності в рамках системи НАССР (HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points) є важливим компонентом, який дозволяє відстежувати харчові продукти на всіх етапах їх виробництва, переробки та дистрибуції. Простежуваність забезпечує можливість визначити джерело небезпек і оперативно усунути ризики для здоров'я споживачів.

Основні елементи простежуваності системи HACCP:

1. Документування процесів:

  • всі етапи ланцюга постачання повинні бути задокументовані: від сировини до кінцевого продукту;

  • ключові дані включають: походження сировини, процеси обробки, умови…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ