11.12.2024
Забезпечення простежуваності сировини та продукції
Альона Васюта,
керівник служби якості ТОВ «Салекс Абсолют»
Принцип простежуваності в рамках системи НАССР (HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points) є важливим компонентом, який дозволяє відстежувати харчові продукти на всіх етапах їх виробництва, переробки та дистрибуції. Простежуваність забезпечує можливість визначити джерело небезпек і оперативно усунути ризики для здоров'я споживачів.
Основні елементи простежуваності системи HACCP:
1. Документування процесів:
всі етапи ланцюга постачання повинні бути задокументовані: від сировини до кінцевого продукту;
ключові дані включають: походження сировини, процеси обробки, умови…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу