Як можна перевірити якість какао, щоб зрозуміти наявність домішок чи фальсифікат? Чи є в Україні лабораторії, які проводять такі дослідження?

На запитання відповідає
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)
Алгоритм такої роботи не є складним:
Визначте, які показники хочете перевірити. Зверніться до ДСТУ 4391:2017 «Какао-порошок. Загальні технічні умови».
Проведіть відбирання зразків. Зверніться до ДСТУ 4619:2006 «Вироби кондитерські. Правила приймання, методи відбору та підготовки проб».
Оберіть…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу