Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
17.09.2025
Уряд оновив методику розрахунку індикаторів продовольчої безпеки

Кабінет Міністрів України удосконалив методику визначення основних індикаторів продовольчої безпеки. Відповідна постанова «Про затвердження Методики розрахунку індикаторів продовольчої безпеки» була прийнята на урядовому засіданні.

Необхідність прийняття документу обумовлена тим, що методика вивчення основних індикаторів продовольчої безпеки, закріплена постановою КМУ «Деякі питання продовольчої безпеки» від 05.12.2007 № 1379, не відображає фактичних тенденцій, які існують на українському і світовому ринках.

Цей документ також прийнятий з метою гармонізації і вдосконалення українського законодавства, зокрема, у частині виконання Стратегії продовольчої безпеки України на період до 2027 року.

Постанова дасть можливість створити уніфікований інструментарій для оцінки стану продовольчої безпеки, у тому числі й з урахуванням сучасних методологій, зокрема, рекомендованих Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Джерело: Міністерство економіки, довкілля та сільського господарства України