Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
21.10.2025
Безпечність харчових продуктів: чи може мати похибку вага фасованого товару?

Держпродспоживслужба нагадує, що відповідно до Технічного регламенту щодо деяких товарів, які фасують за масою та об’ємом у готову упаковку встановлено допустимі від’ємні відхилення вмісту упакованої одиниці, а саме:

  • 9 %  при номінальному вмісті від 5 до 50 грамів/мілілітрів;

  • 4,5 грамів/мілілітрів при номінальному вміст від 50  до 100 грамів/мілілітрів;

  • 4,5 % при номінальному вмісті від 100 до 200 грамів/мілілітрів;

  • 9 грамів/мілілітрів при номінальному вмісті від 200  до 300 грамів/мілілітрів;

  • 3 % при номінальному вміст від 300  до 500 грамів/мілілітрів;

  • 15 грамів/мілілітрів при номінальному вміст від 500  до 1000 грамів/мілілітрів;

  • 1,5 % при номінальному вміст від 1000  до 10000 грамів/мілілітрів.

Джерело: Держпродспоживслужба