21.10.2025
Безпечність харчових продуктів: чи може мати похибку вага фасованого товару?

Держпродспоживслужба нагадує, що відповідно до Технічного регламенту щодо деяких товарів, які фасують за масою та об’ємом у готову упаковку встановлено допустимі від’ємні відхилення вмісту упакованої одиниці, а саме:
9 % при номінальному вмісті від 5 до 50 грамів/мілілітрів;
4,5 грамів/мілілітрів при номінальному вміст від 50 до 100 грамів/мілілітрів;
4,5 % при номінальному вмісті від 100 до 200 грамів/мілілітрів;
9 грамів/мілілітрів при номінальному вмісті від 200 до 300 грамів/мілілітрів;
3 % при номінальному вміст від 300 до 500 грамів/мілілітрів;
15 грамів/мілілітрів при номінальному вміст від 500 до 1000 грамів/мілілітрів;
1,5 % при номінальному вміст від 1000 до 10000 грамів/мілілітрів.
Джерело: Держпродспоживслужба
На цю тему
07.10.2025
Безпечність харчових продуктів: шоколад