Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
11.11.2025
Безпечність харчових продуктів: маркування імпортних харчових продуктів – на що звернути увагу споживачу

Держпродспоживслужба нагадує, що імпортні харчові продукти, які реалізуються в Україні, повинні відповідати вимогам Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Під час вибору імпортного харчового продукту споживачам варто звернути увагу на:

Держпродспоживслужба також застерігає від придбання харчових продуктів на стихійних ринках або у неперевірених онлайн-продавців.Такі покупки несуть ризик, оскільки продукція може бути невідомого походження, без належного контролю умов транспортування та зберігання.

У мережі інтернет варто довіряти лише тим магазинам, які: 

  • мають повну контактну інформацію на своїй сторінці (адреса, телефон, назва юридичної особи або ФОП, код ЄДРПОУ);

  • надають фіскальний чек або інший розрахунковий документ;

  • публікують офіційну інформацію про товар відповідно до законодавства.

Джерело: Держпродспоживслужба