Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
28.03.2024
Україна розширила можливості для захисту авторських прав в інтернет-просторі

Україна розширила інструменти захисту авторських прав в інтернет-просторі. Наша країна приєдналася до низки держав, які будуть наповнювати платформу WIPO ALERT для протидії роботі веб-сайтів, на яких порушуються права інтелектуальної власності.

Відповідний наказ Мінекономіки від 1 лютого 2024 року № 2945 набрав чинності 21 березня.

У міністерстві пояснили, що завдяки взаємодії Мінекономіки з WIPO через платформу обміну даними WIPO ALERT країни-учасники можуть обмінюватися інформацією про потенційні порушення прав інтелектуальної власності у міжнародному масштабі.

Відтепер суб'єкти авторського права та/або суміжних прав можуть подавати до ІР офісу звернення про включення веб-сайту, який викликає занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності, до національного переліку таких веб-сайтів.

Цитата

«Попри виклики повномасштабної війни, ми докладаємо максимум зусиль для захисту авторського права та суміжних прав у мережі Інтернет для українських та іноземних суб'єктів прав інтелектуальної власності. Україна стала однією з перших країн світу, яка комплексно запроваджує відповідний механізм на основі захищеної онлайн-платформи, на яку уповноважені держави – члени Всесвітньої організації інтелектуальної власності можуть завантажувати інформацію про веб-сайти та додатки, що порушують авторське право з точки зору національних норм. Це також впевнений крок на шляху до європейської інтеграції України», – зазначила Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко.

Україна – п'ятнадцята країна, що приєдналася до ініціативи WIPO. Це є важливим кроком на шляху до створення більш захищеного цифрового простору в Україні.

Довідка

WIPO ALERT Database – це адміністрована World Intellectual Property Organization захищена онлайн-платформа, на яку Уповноважені учасники держави - члени ВОІВ можуть завантажувати списки з детальною інформацією про веб-сайти (а також мобільні додатки), які обґрунтовано підозрюються в порушенні прав інтелектуальної власності.

Джерело: Ліга:Бізнес