Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
13.03.2024
Інформація для імпортерів сільськогосподарської продукції

Захист фітосанітарної безпеки України – одне з ключових завдань Держпродспоживслужби. З цією метою фітосанітарні інспектори здійснюють перевірки вантажів, що імпортуються на територію нашої країни.

Важливо

В Україні діють заборони на ввезення окремих видів вантажів рослинного походження з деяких країн світу з огляду на порушення міжнародних та національних фітосанітарних вимог.

Актуальна інформація про такі заборони оприлюднена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва» в підрозділі «Фітосанітарна безпека» в рубриці «Заборони щодо ввезення імпортних об’єктів регулювання на територію України».

Для прикладу, на початку березня фітосанітарними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області при здійсненні фітосанітарних заходів було виявлено факт ввезення забороненого вантажу, а саме партії свіжих салатних овочів (салати) загальною масою 0,615 тонни.

Зазначений вантаж було затримано відповідно до статті 10 Закону України «Про карантин рослин» та надалі знищено згідно з Порядком проведення інспектування, огляду, фітосанітарної експертизи (аналізів), повторної фітосанітарної (арбітражної) експертизи (аналізів), нагляду, обстеження, моніторингу, знезараження об’єктів регулювання, оформлення сертифікатів, передбачених Законом України «Про карантин рослин», контролю за проведенням огляду в частині відбору зразків та вибіркового контролю за проведенням фітосанітарної експертизи (аналізів), затвердженого постановою Кабміну від 15.11.2019 № 1177.

Держпродспоживслужба рекомендує суб’єктам господарювання, що здійснюють імпорт продукції рослинного та тваринного походження на митну територію України, уважно відстежувати актуальну інформацію стосовно заборон і обмежень на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.

Джерело: Держпродспоживслужба