Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
31.05.2022
У Ґданську відбулася зустріч Intermodal in Poland для обговорення організації експорту товарів із України

Військова агресія росії проти України порушила цілу низку логістичних зв'язків. Польща готова стати новими воротами для українських експортерів, вантажовідправників та експедиторів. Із цією метою IntermodalNews, Адміністрація порту Гданськ та місто Львів спільно організували спеціальний захід Intermodal in Poland, який відбувся 26–27 травня у Ґданську. Ділова зустріч Польща – Україна була покликана сприяти встановленню ділових контактів між польськими та українськими партнерами, аби організувати експорт товарів із України та імпорт матеріалів й обладнання, необхідних для відбудови української інфраструктури та економіки.

До участі доєдналися представники урядових кіл України та Польщі, а також адміністрації порту Ґданськ, польських та українських залізниць, перевантажувальних терміналів, транспортних компаній, експедиторів, імпортерів, органів виконавчої влади, митної служби, органів місцевого самоврядування та інших відомств.

У рамках зустрічі відбувся ознайомчий візит до Порту Ґданськ, який є найбільшим логістичним центром у Південно-Балтійському регіоні та відіграє ключову роль у забезпеченні безперервності ланцюгів поставок.

Так, на конференції було акцентовано, що є значні перспективи розвитку експорту сільгосппродукції залізничним транспортом, особливо з огляду на те, що перевезення до та з росії обмежені, а значить, у перевізників є вільний рухомий склад.

Розглядалися також питання стосовно покращення митного обслуговування, адже на сьогодні виникла проблема тривалого проходження контролю на пунктах пропуску у зв'язку зі значним збільшення кількості вантажних перевезень через польсько-український кордон. Тож, Польща вже працює над пришвидшенням митного обслуговування, ветеринарного та фітосанітарного оформлення документів.

Крім того, учасники конференції обговорили мобілізацію логістичної галузі, зокрема створення нових транспортних сполучень для перевезення вантажів.

Україна працює зі своїми польськими партнерами і над перенаправленням частини вантажів, які йшли через українські порти, через морські термінали в Гданську та Констанці.

Загалом тісна та скоординована співпраця між перевізниками, операторами терміналів, прикордонними службами та портами дозволить подвоїти потенціал транскордонної інфраструктури.

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України