Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
07.07.2021
Україна та Данія поглиблюватимуть двосторонню співпрацю у торгівлі

Поточний стан двосторонньої співпраці між Україною та Данією, умови здійснення експортно-імпортних операцій та перспективні напрями співробітництва обговорили під час зустрічі Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данія Оле Егберг Міккельсен.

Цитата

«Я дуже вдячна нашим партнерам з Королівства Данія за плідну співпрацю між нашими країнами. Впевнена, ми зможемо поглибити наше співробітництво на взаємовигідних умовах для бізнесу та споживачів обох країн», – зазначила Владислава Магалецька. 

На сьогоднішній день право експорту власної продукції на територію Європейського Союзу (зокрема, й Данії) мають 377 українських підприємств, які виробляють м'ясо та м’ясні продукти, яйця та яєчні продукти, мед, колаген та інше.

Натомість із Данії в Україну постачається свіжа свинина, м’ясопродукти, ВРХ, корми для домашніх тварин, перероблені корми тваринного походження для риби та інша продукція. Рибні продукти є однією з ключових статей данського експорту в Україну та реекспорту України до ЄС (у тому числі до Данії). Так, експорт риби та рибних продуктів з Данії в Україну в 2020 році становив близько 23 млн євро, а реекспорт до Данії –7 млн євро.

Учасники зустрічі обговорили питання нових імпортних вимог для доступу на ринок України харчових продуктів, зокрема, риби та рибних продуктів із Данії, а також питання ввезення на територію України племінних свиней. Домовились про тісну комунікацію та оперативне відпрацювання питань, що стосуються здійснення експортно-імпортних операцій.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів