ТОВ «ХХХ» | ІНСТРУКЦІЯ із санітарної обробки дезкилимків | ||
Процес: Якість та Харчова Безпека | Дата створення: 30.11.2023 | Дійсно з: 01.12.2023 | Ревізія: 04 |
Попередня ревізія: 22.01.2022 | Код: І.13/ПП-04, Додаток П | С. 1 з 1 | |
Документ: Процедура Інтегрованої Системи Менеджменту якості та безпечності харчових продуктів (Інструкція) |
Обробку дезкилимків проводять прибиральниці.
Періодичність обробки – 8:00, 12:00, 16:00.
У випадку видимих забруднень обробити негайно.
Для обробки використовувати промаркований прибиральний інвентар: відра, щітки, совки.
Перед початком роботи надягти захисні рукавички.
Очистити дезкилимок від бруду та сміття за допомогою щітки та совка.
Ополоснути теплою водою та ретельно віджати.
Для дезінфекції використовувати розчини «Новохлор-екстра» концентрацією 0,5% (590 мл на 10 л води) / «Оксін ЛД 203» 0,5 % (50 мл на 10 л води).
Опустити килимок у дезрозчин та віджати або нанести розчин шляхом зрошування, протирання, нанесення щітками.
Покласти дезкилмок на місце.
Обробка дезкилимків дезінфекційним засобом здійснюється один раз в два дні у зимовий період, у літній час – по мірі висихання, але не рідше ніж три рази за зміну.
Ретельно ополоснути прибиральний інвентар.
Інвентар прибрати у місце зберігання інвентаря для прибирання.
Після закінчення роботи ретельно вимити руки та обличчя проточною водою.
Зробити відмітку у «Графіку обробки дезкилимків».
Зразок Інструкції розроблено експертом і рекомендовано до використання.