Вітаю, У мене питання по мікробіології хлібобулочних виробів. В Постанові «Про затвердження Тимчасових гігієнічних нормативів вмісту мікроорганізмів в хлібі та хлібобулочних виробах» від 25.07.2002 № 30 вказані показники за МАФАМ та пліснявих грибах. В ДСТУ 4582:2006 «Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Хліб та хлібобулочні вироби. Основні положення» вказані такі ж самі ліміти як і Постанові за показниками мікробіології: МАФАМ до 1000 та плісняві гриби – не допускається. ДСТУ 4585:2021 «Вироби хлібобулочні здобні. Загальні технічні умови» взагалі не містить показників мікробіології. Чи є тестування показників мікробіології в хлібі обов'язковим, якщо ДСТУ не має такої вимоги? Який документ є первинним (головнішим): ДСТУ чи Постанова? Постанова була тимчасова, але не вказано терміну її дії. Як з'ясувати, чи вона чинна?

Відповідь на це питання доцільно надати в рамках функціонування на підприємстві Системи безпечності харчових продуктів – HACCP (з англійської мови – Hazard Analysis and Critical Control Point), що складається з набору правил, які визначають, які дії необхідно зробити для…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу