Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Вітаю, У мене питання по мікробіології хлібобулочних виробів. В Постанові «Про затвердження Тимчасових гігієнічних нормативів вмісту мікроорганізмів в хлібі та хлібобулочних виробах» від 25.07.2002 № 30 вказані показники за МАФАМ та пліснявих грибах. В ДСТУ 4582:2006 «Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Хліб та хлібобулочні вироби. Основні положення» вказані такі ж самі ліміти як і Постанові за показниками мікробіології: МАФАМ до 1000 та плісняві гриби – не допускається. ДСТУ 4585:2021 «Вироби хлібобулочні здобні. Загальні технічні умови» взагалі не містить показників мікробіології. Чи є тестування показників мікробіології в хлібі обов'язковим, якщо ДСТУ не має такої вимоги? Який документ є первинним (головнішим): ДСТУ чи Постанова? Постанова була тимчасова, але не вказано терміну її дії. Як з'ясувати, чи вона чинна?

На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»

Відповідь на це питання доцільно надати в рамках функціонування на підприємстві Системи безпечності харчових продуктів – HACCP (з англійської мови –  Hazard Analysis and Critical Control Point), що  складається з набору правил, які визначають, які дії необхідно зробити для…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу

КупитиОтримати демодоступ