Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
30.04.2025
Діють нові Правила проведення лабораторних досліджень (випробувань) молока і молочних продуктів на агропродовольчих ринках

Від 29 квітня діють нові Правила проведення лабораторних досліджень (випробувань) молока і молочних продуктів на агропродовольчих ринках, які затверджені наказом Мінагрополітики від 25.11.2024  № 4150.

Тепер на агродопродовольчих ринках молоко та молочні продукти можуть продаватися за наявності наступних документів:

  • ветеринарного та/або ідентифікаційного документа, що засвідчує ветеринарно-санітарне та епізоотичне благополуччя господарства з виробництва молока щодо заразних хвороб і стан здоров’я тварини (тварин) (у документі повинні бути зазначені дата та результат дослідження тварини (тварин) на субклінічний мастит, дата щеплення проти сибірки, дослідження на туберкульоз, лейкоз, бруцельоз та інші захворювання);

  • експертного висновку із результатами лабораторних досліджень (випробувань) молока сирого та/або виготовлених із нього молочних продуктів, виданого акредитованою лабораторією, що розміщена на агропродовольчому ринку

Зазначені Правила допоможуть удосконалити систему контролю за безпечністю молочної продукції на агропродовольчому ринку, а отже забезпечити здоров’я споживачів.

Спільно з Мінагрополітикою та швейцарсько-українською програмою «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), підготували інформаційні матеріали щодо Правил проведення лабораторних досліджень молока та молочних продуктів.

 

 

Джерело: Держпродспоживслужба