Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
04.09.2023
Затверджено Вимоги до харчових продуктів та харчових інгредієнтів, що піддаються дії іонізуючого випромінювання

Міністерство охорони здоров’я України наказом від 15.07.2023 № 1280 затвердило Вимоги до харчових продуктів та харчових інгредієнтів, що піддаються дії іонізуючого випромінювання.

 

Коментар експерта

У затверджених Вимогах встановлено заходи та особливості виробництва, обігу та використання харчових продуктів та харчових інгредієнтів, що піддаються дії іонізуючого випромінювання.

 

Ці Вимоги не поширюються на:

  • харчові продукти, що піддаються дії іонізуючого випромінювання, що утворюється за допомогою засобів вимірювальної техніки або контрольних приладів, за умови, що поглинута доза не перевищує 0,01 Гр для контрольних приладів, які використовують нейтрони, та 0,5 Гр в інших випадках, за максимального рівня енергії випромінювання 10 МеВ у випадку рентгенівських променів, 14 МеВ у разі нейтронів та 5 МеВ в інших випадках;

  • опромінені харчові продукти, що виробляються для пацієнтів, які потребують спеціальних дієт та перебувають під медичним наглядом.

 

 

Важливо

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 25 серпня 2023 р. за № 1491/40547 та набирає чинності через 6 місяців з дня його офіційного опублікування.

Джерело: ЛІГА.Закон