Робочий листок аналізу небезпечних чинників у процесі виробництва соленої риби
Технологічний етап |
Наявні небезпечні чинники |
Чи є потенційні небезпеки суттєвими |
Ймовірне джерело забруднення, причина |
Контрольно-запобіжні заходи, які можна застосувати |
Підготовка сировини |
біологічні |
так |
забруднення мікроорганізмами |
дотримання належних гігієнічних вимог щодо нутрування риби |
хімічні |
ні |
|||
фізичні |
ні |
|||
Сортування риби |
біологічні |
так |
контамінація мікроорганізмами з обладнання іншої сировини |
дотримання належних гігієнічних вимог під час сортування риби |
хімічні |
так |
дезінфекційні та мийні засоби |
||
фізичні |
так |
шкідливі сторонні домішки |
||
Соління риби |
біологічні |
так |
контамінація мікроорганізмами з обладнання, інвентарю, сировини тощо |
дотримання належних гігієнічних вимог за соління риби |
хімічні |
так |
дезінфекційні та мийні засоби |
||
фізичні |
так |
наявність сторонніх механічних домішок |
||
Пакування та зберігання |
фізичні |
так |
порушення температурного режиму |
дотримання належних технологічних вимог щодо пакування та зберігання |