Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
11.09.2024
Безпечність харчових продуктів: не допускається на етикетці харчового продукту розміщувати малюнок інгредієнта, який не входить до складу цього продукту

Держпродспоживслужба нагадує, що Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» визначено, що інформація про харчовий продукт не повинна вводити в оману, зокрема щодо характеристик харчового продукту, у тому числі його категорії, характерних ознак, властивостей, складу, кількості, мінімального терміну придатності або дати «вжити до», країни походження або місця походження, способу виробництва (виготовлення).

Тобто у випадку, коли на маркуванні харчового продукту, окрім обов’язкової текстової інформації, присутнє графічне зображення компонента/інгредієнта, який не міститься в цьому продукті – це просто гарна картинка, що має рекламний характер, чи це є порушенням?

Не допустиме припущення за допомогою зовнішнього вигляду продукту, опису або графічних зображень про наявність у харчовому продукті певного компонента або інгредієнта, якщо насправді компонент або інгредієнт, який зазвичай присутній або використовується у цьому харчовому продукті, замінено іншим компонентом або інгредієнтом.

Джерело: Держпродспоживслужба