Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
30.08.2024
Українські виробники отримали можливість реєструвати географічні зазначення

Українські виробники, чия продукція має особливу якість завдяки своєму географічному походженню, отримали можливість зареєструвати географічні зазначення за чітко регламентованою процедурою.

Відповідні оновлені правила реєстрації географічних зазначень в Україні були затверджені наказом Мінекономіки та набули чинності 16 серпня 2024 року.

Цитата

«Використання географічних зазначень не лише підкреслює унікальність українських продуктів, але й сприяє розвитку наших аграрних регіонів. Це допомагає зберегти традиції та знання, що передавалися місцевими виробниками з покоління в покоління», – зазначив заступник Міністра економіки Віталій Кіндратів.

Документом встановлюються чіткі вимоги до реєстрації географічних зазначень для сільськогосподарських товарів, харчових продуктів та спиртних напоїв. У ньому детально описано, хто має право на реєстрацію, які документи необхідно подати, і як оформити специфікацію товару.

Нові правила адаптовані до регламентів Європейського Союзу. Це означає, що українські географічні зазначення тепер можуть бути офіційно визнані і захищені на території ЄС.

Довідка

Географічне зазначення – це назва місця, яка вказує на походження товару з певного регіону і підтверджує його особливі властивості, репутацію або характеристики, що залежать від цього місця. Наприклад, це може бути, наприклад, відомий сорт вина або місцевий сир, який виготовляється тільки в певному регіоні.

 

Джерело: Ліга:Бізнес