Держпродспоживслужба нагадує, що наразі в Україні діють певні спрощення для виробників харчових продуктів стосовно маркування продукції власного виробництва внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану.
В березні 2022 року Урядом ухвалено Постанову «Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану» від 03.03.2022 № 186 для забезпечення продовольчої безпеки держави та застосування ризик-орієнтованого підходу при здійсненні заходів державного контролю за харчовими продуктами, кормами та іншими товарами.
Наразі обов’язковою інформацією на маркуванні харчового продукту має бути:
назва харчового продукту;
кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;
мінімальний термін придатності або дата «вжити до»;
інформація про будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для переробки, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість.