Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
08.01.2025
Безпечність харчових продуктів: маркування харчової продукції у період дії військового стану

Держпродспоживслужба нагадує, що наразі в Україні діють певні спрощення для виробників харчових продуктів стосовно маркування продукції власного виробництва внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану.

В березні 2022 року Урядом ухвалено Постанову «Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану»  від 03.03.2022 № 186 для забезпечення продовольчої безпеки держави та застосування ризик-орієнтованого підходу при здійсненні заходів державного контролю за харчовими продуктами, кормами та іншими товарами.

Наразі обов’язковою інформацією на маркуванні харчового продукту має бути:

  • назва харчового продукту;

  • кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;

  • мінімальний термін придатності або дата «вжити до»;

  • інформація про будь-які інгредієнти або допоміжні матеріали для переробки, які спричиняють алергічні реакції або непереносимість.

Джерело: Держпродспоживслужба