Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
22.08.2024
Рада заборонила використання реклами у маркуванні ліків

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №11172, що пропонує внесення змін до закону про лікарські засоби, які забороняють розміщувати на упаковках ліків інформацію рекламного характеру. Про це повідомив один із ініціаторів законопроєкту народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

За його словами, документ передбачає приведення українського законодавства до європейських стандартів через затвердження нових правил маркування упаковок медичних препаратів.

Він додав, що в Україні виявляються непоодинокі випадки використання фармацевтичними виробниками в маркуванні лікарських засобів інформації, яка містить необґрунтовані твердження щодо переваг певного препарату порівняно з аналогічним лікарським засобом іншого виробника.

Законопроєктом передбачено заборонити нанесення на упаковці лікарських засобів будь-якої реклами, яка сприяє просуванню лікарського засобу на ринку, зокрема формуванню думки про винятковість або перевагу лікарського засобу.

Важливо

Відтепер заборонятиметься наносити на внутрішній та зовнішній упаковці препарату будь-яку інформацію рекламного характеру, відомості про юридичних чи фізичних осіб, які не є виробником чи власником реєстраційного посвідчення на ліки.

Джерело: ЛІГА.Бізнес