Аналізуємо та оцінюємо МДЗ, що використовуються на виробництві (пиво, сидр, вода, безалкогольні та алкогольні напої). За старою схемою використовуємо гіпохлорит натрію як дезінфекційний засіб саме для СІП-мийок. Маємо побоювання, що використання не зовсім коректне згідно із Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та ДСанПін 4.4.4-152–2008 «Державні санітарні норми і правила для підприємств, що виробляють солод, пиво та безалкогольні напої», оскільки гіпохлорит натрію найчастіше використовують для дезінфекції води. Чи можете надати свою експертну думку?

Довідка
Гіпохлорит натрію (NaOCl) – це один з найпоширеніших хлорвмісних дезінфекційних засобів, який широко використовується у різних сферах, включаючи харчову промисловість, медицину, водоочищення та побут. Гіпохлорит натрію (NaOCl) має сильні оксидуючі властивості, завдяки чому він…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демодоступу