До якої сфери законодавчо регульованої метрології можна віднести товариство, що фасує чай під замовлення на давальницькій сировині згідно зі статтею 3 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (підприємство проводить операції та розрахунки лише із замовником)?
На запитання відповідає
Ольга Малецька,
доцент Української інженерно-педагогічної академії, дійсний член Громадської організації «Академія метрології України»
Передбачається, що давальницька сировина є власністю замовника й передаються виробнику для фасування чаю з подальшим поверненням фасованого чаю власникові сировини. Тому в цьому випадку все залежить від умови договору між підприємством, що фасує чай, та тим підприємством, що надає сировину.
У разі…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу