Як правильно маркувати товари в проміжній (груповій) упаковці різних смаків продуктів, яка надалі вкладається в транспортну тару? Вся обов'язкова інформація на споживчому пакуванні зазначена. Ярлик з якою інформацією має бути прикріплений до продукції?

Вимоги до будь-яких харчових продуктів, що фактично будуть куплені споживачем, визначені Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – Закон). Якщо продукт реалізується згруповано (наприклад, кілька батончиків у спільній упаковці), то етикетка такого товару повинна містити всю необхідну інформацію згідно з вимогами статті 6 Закону.
Наразі діє постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану» від 03.03.2022 № 186, яка дещо спрощує підходи із маркування харчової продукції. Обов`язковими до нанесення на етикетку є такі позиції:
1. Назва харчового продукту;
2. Кількість харчового продукту в установлених одиницях вимірювання;
3. Мінімальний термін придатності або дата «вжити до»;
4. Інформація про наявність речовин у харчовому продукті, які можуть спричинити алергічні реакції або непереносимість.