07.07.2023
Порівняльний аналіз змін системи менеджмента харчової безпечності згідно з ISO 22000:2018. Сертифікація
Світлана Фесенко,
експерт із питань безпечності та якості харчової продукції
У 2018 році було опубліковано довгоочікувану другу редакцію стандарту – ISO 22000:2018 «Система менеджмента безпечності харчових продуктів». Для впровадження змін та переходу зі старої версії (ISO 22000:2005) на нову версію і вправадження нових вимог до системи безпечності харчових продуктів на підприємствах було надано три роки (до 17.06.2021).
Коментар експерта
На початку перегляду стандартів серії ISO першим був стандарт ISO 9001, який був змінений та надрукований в 2015 році. Нова версія цього стандарту стала основою для внесення змін в інші стандарти, такі як ISO 22000:2018, ISO 14001 тощо.
З?…?с?
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу