Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
07.07.2023
Порівняльний аналіз змін системи менеджмента харчової безпечності згідно з ISO 22000:2018. Сертифікація
Світлана Фесенко,
експерт із питань безпечності та якості харчової продукції

 

У 2018 році було опубліковано довгоочікувану другу редакцію стандарту – ISO 22000:2018 «Система менеджмента безпечності харчових продуктів». Для впровадження змін та переходу зі старої версії (ISO 22000:2005) на нову версію і вправадження нових вимог до системи безпечності харчових продуктів на підприємствах було надано три роки (до 17.06.2021).

 

Коментар експерта

На початку перегляду стандартів серії ISO першим був стандарт ISO 9001, який був змінений та надрукований в 2015 році. Нова версія цього стандарту стала основою для внесення змін в інші стандарти, такі як ISO 22000:2018, ISO 14001 тощо.

З…с

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ