12.01.2024
Порядок визначення критичних контрольних точок: практичні рекомендації
Тетяна Литвиненко,
cертифікований аудитор, консультант з розробки та впровадження систем менеджменту на відповідність міжнародним стандартам ISO 9001, ISO 22000 (Система НАССР)
Критична контрольна точка (ККТ) – точка, етап виробничого процесу, на якому можна встановити контроль безпечності харчової продукції. Етап необхідний для запобігання або усунення небезпечності харчової продукції або зниження її до прийнятного рівня.
Безпечність харчової продукції – принцип, за яким харчові продукти не завдадуть шкоди кінцевому споживачеві, якщо їх виготовлено та/або вжито відповідно до запланованого використання.
Важливо
ККТ поширюється на певне обладнання, на певну «точку» в процесі (наприклад певна пастеризаційна установка, певний…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу