Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
24.11.2025
Сформовано переліки суб’єктів і місць зберігання для експорту ячменю, кукурудзи та сої до Китаю

Держпродспоживслужба інформує, що для виконання вимог, узгоджених між Україною та Китаєм щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої, було сформовано такі переліки:

  • осіб, що планують експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР;

  • місць зберігання, з яких планується експорт ячменю, кукурудзи та сої до КНР.

Ці переліки підготовлені відповідно до протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, кукурудзи та сої з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки.

Ці списки вже доступні на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі: «Діяльність» → «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва» → «Фітосанітарні вимоги країн» → «Фітосанітарні вимоги Китайської Народної Республіки».

Держпродспоживслужба нагадує, що зацікавленим особам варто ознайомитися з переліками та у разі виявлення невідповідностей, у термін до 01.12.2025 повідомити Департамент фітосанітарної безпеки та контролю в рослинництві Держпродспоживслужби.

Контактна особа з вищезазначених питань у Держпродспоживслужбі – Юлія Татарнюк:

  • тел.: (044) 257-92-47 (можливі перебої у зв’язку з відключеннями електроенергії);

  • e-mail: u.tatarniuk@dpss.gov.ua.

Джерело: Держпродспоживслужба