Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
19.11.2024
Наказ про гігієнічні вимоги до виробництва харчових продуктів набрав чинності

Набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 3498, що затверджує Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, які постачаються в невеликих обсягах кінцевим споживачам або локальним закладам роздрібної торгівлі. 

Зокрема, до виробництва та обігу яєць, рибних продуктів, живих двостулкових молюсків, м’яса птиці та зайцеподібних, а також туш та м’яса диких тварин. 

Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах, встановлено відповідно до підходів, визначених законодавством Європейського Союзу.

Наказ вдосконалює механізми державного регулювання у сфері відносин, пов’язаних з виробництвом та обігом харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах. Це сприятиме обігу безпечних харчових продуктів тваринного походження завдяки встановленню єдиних, прозорих та чітких вимог до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження, що постачаються в невеликих обсягах.

 

 

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України