Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім

Охолоджена продукція (перші страви, другі страви, салати) постачається в торгові мережі в закритому модифікованому газовому середовищі за затвердженими строками придатності. На етикетці винесена фраза: «Після відкриття упаковки продукт зберігати не більше 24 годин за температури від 0°C до +6°C». Торгові мережі реалізують вказану продукцію у відкритому вигляді за затвердженої температури. Наполягають на тому, щоб постачальник прибрав фразу: «Після відкриття упаковки продукт зберігати не більше 24 годин за температури від 0°C до +6°C». Лабораторні дослідження проведені. Яку фразу допустимо зазначити на етикетці, щоб постачальнику убезпечати себе? Який документ може бути для постачальника гарантією безпеки?

На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»

Питання щодо термінів придатності та умов зберігання продукції в модифікованому газовому середовищі, а також після відкриття упаковки з такою продукцією, є достатньо актуальним. 

Відповідно до статті 1 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – Закон):

  • інформація…

Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу

КупитиОтримати демо-доступ