Охолоджена продукція (перші страви, другі страви, салати) постачається в торгові мережі в закритому модифікованому газовому середовищі за затвердженими строками придатності. На етикетці винесена фраза: «Після відкриття упаковки продукт зберігати не більше 24 годин за температури від 0°C до +6°C». Торгові мережі реалізують вказану продукцію у відкритому вигляді за затвердженої температури. Наполягають на тому, щоб постачальник прибрав фразу: «Після відкриття упаковки продукт зберігати не більше 24 годин за температури від 0°C до +6°C». Лабораторні дослідження проведені. Яку фразу допустимо зазначити на етикетці, щоб постачальнику убезпечати себе? Який документ може бути для постачальника гарантією безпеки?
Питання щодо термінів придатності та умов зберігання продукції в модифікованому газовому середовищі, а також після відкриття упаковки з такою продукцією, є достатньо актуальним.
Відповідно до статті 1 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – Закон):
- інформація…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу