Згідно з наказом МОЗ «Про затвердження Вимог до харчових ароматизаторів, Вимог до харчових добавок та Вимог до харчових ензимів» від 08.01.2024 № 45 в хлібі та подібних продуктах заборонено використання барвників за принципом перенесення. Чи ця заборона стосується використання маргарину в хлібобулочних виробах, якщо до складу маргарину входить барвник бета-каротин?
На запитання відповідає
Юрій Полівода,
керівник групи системи управління безпечністю харчових продуктів ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів»
Визначення терміна
Барвники – речовини, які додають або відновлюють колір харчового продукту та включають природні компоненти харчових продуктів і натуральну сировину, що зазвичай не споживаються як харчовий продукт та не використовуються як інгредієнти харчових продуктів. Препарати, що…
Переглянути матеріал можуть лише передплатники системи або користувачі демо-доступу