Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
11.10.2024
Законопроєкт щодо удосконалення регулювання виробництва та обігу харчових доповнювачів пройшов перше читання

10 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні за основу проєкт Закону № 11389 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення регулювання виробництва та обігу харчових доповнювачів».

Законопроєктом запропоновано:

  • привести термін «дієтична добавка» у відповідність до вимог Директиви Європейського Парламенту та Ради № 2002/46/ЄС «Про наближення законодавства держав-членів стосовно харчових добавок», зокрема, запропоновано замінити термін «дієтична добавка» на термін «харчовий доповнювач»;
  • встановити процедуру надання повідомлень про введення харчових доповнювачів в обіг, ведення переліку таких повідомлень і розміщення його на офіційному вебсайті компетентного органу;
  • передбачити повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я, щодо затвердження переліку вітамінів і мінеральних речовин, а також інших речовин і їх максимально допустимих доз, що дозволені до застосування у харчових доповнювачах;
  • посилити відповідальність за виробництво та реалізацію харчових доповнювачів, що не відповідають вимогам законодавства.
Джерело: Ліга:Бізнес