Онлайн-консультант фахівця з якості
E-журнал
Фільтр:
Всі
ISO 9001
ISO 45001
IFS
FSSC 22000
Технічне регулювання
Державний контроль і нагляд
Концепції харчової безпечності (НАССР, TACCP, VACCP)
Упаковка та маркування
Зберігання і транспортування
Метрологія
Екологічна, органічна та натуральна продукція
Експорт
Харчові відходи
Санітарні вимоги до приміщень і персоналу
Судова практика
Інші
ISO 22000
Ощадливе виробництво
Інтегровані системи менеджменту
Менеджмент-інструментарій
Ризик-менеджмент
Аудит
GlobalG.A.P
BRC
Безпечність сировини
Анонім
Зміни законодавства
05.09.2024
Яким потужностям виробництва харчової продукції потрібен експлуатаційний дозвіл і як його отримати

Мінагрополітики спільно з EU4SaferFood продовжує інформувати виробників харчових продуктів про зміни в харчовому законодавстві.

Наразі пропонуємо до ознайомлення перелік потужностей, яким потрібен експлуатаційний дозвіл, а також покроковий алгоритм його отримання.

Зокрема, необхідно оформити заяву та подати її в ЦНАП або надіслати поштою, або зареєструвати в «Дії». Якщо потужність відповідає вимогам харчового законодавства, то підприємець через 15 днів після проведення інспектування отримає дозвіл.

Довідково: EU4SaferFood – проєкт Європейського Союзу, який допомагає Україні вдосконалити систему контролю у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин, який допомагає Міністерству аграрної політики та продовольства України та Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Зокрема, у розробці та впровадженні ключових реформ на основі права ЄС у сферах безпечності харчових продуктів, здоров'я та благополуччя тварин, а також фітосанітарії; вдосконаленні української системи державного контролю у цих сферах для забезпечення узгодженості зі стандартам ЄС.

 

Джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України